Aurinkosähkö

Mökkijärjestelmät

Valikoimastamme löytyy aurinkopaneelit, lataussäätimet, akut ja invertterit sekä invertterilaturit. Aurinkosähkö on erittäin järkevä ja kustannustehokas hankinta erityisesti silloin kun sähköverkkoa ei ole saatavilla kuten mökit ja vapaa-ajan asunnot.

 

Kiinteistöjen- ja talojen järjestelmät

Kauttamme voit hankkia vaivattomasti laadukkaat aurinkosähköjärjestelmät asennettuna koko Suomeen, oli kohteesi omakotitalo, taloyhtiö tai vaikkapa yrityksen toimitila.

 


Luonnon energia talteen aurinkopaneelien avulla

Aurinkosähkö on päästötöntä, uusiutuvaa energiaa. Se saadaan käyttöön, kun aurinkopaneeli ottaa talteen auringon säteilyn ja muuntaa sen sähköksi.

Aurinkoenergia 


Aurinkosähköpaketit sisältävät asennuksen lisäksi järjestelmän vaatimat pääkomponentit:

  • paneelit
  • invertterin
  • kattokannakkeet kattotyypin mukaisesti harjakatolle (tasakatoille projektin mukaan)
  • PV-kaapelit ja PV-kaapelin liittimet

Hyödynnä kuluttaja-asiakkaana myös kotitalousvähennys.

Paneelit asennetaan yleensä katolle, jossa ne ottavat auringonsäteet talteen parhaassa mahdollisessa asennossa. Paneeli muodostuu sarjaan kytketyistä aurinkokennoista, jotka taas muodostuvat yksi- tai monikiteisestä piistä.

Tarvittaessa paneelit voidaan liittää akkuihin, joihin varastoidaan aurinkopaneelien tuottamaa sähköä. Ne voidaan liittää myös suoraan yleiseen sähköverkkoon, jolloin invertterin avulla aurinkopaneelin tuottama tasasähkö muunnetaan vaihtosähköksi.

Kaikkiin kiinteistöihin ilmaista sähköä auringosta

Rakennusten 0-energiatavoitteiden astuessa voimaan uusiutuvan energian merkitys kasvaa tulevaisuudessa huomattavasti. Suomessa vuotuinen aurinkoenergian määrä on lähes sama kuin Pohjois-Saksassa.

Järjestelmien asennus on yksinkertaista, ja jokaiselle kattotyypille löytyy oma ratkaisunsa. Järjestelmien asennukseen on vaihtoehtoja myös silloin, kun järjestelmä asennetaan esimerkiksi maahan.

Toimitamme valmiit paketit, jotka sisältävät paneelien ja invertterin lisäksi kattoasennustelineet ja kaapelit. 

Aurinkojärjestelmä toimii täysin automaattisesti. Tällöin käytetään ensisijaisesti paneelien tuottamaa sähköä ja jos se ei riitä, tarvittava sähkö saadaan sähköverkosta tai agrekaatista. Isot järjestelmät suunnitellaan tarpeen ja kohteen mukaan.